Voortgang en planning Buitenplaats Brielle

25 juli '24

Net buiten Brielle komt Buitenplaats Brielle, een nieuwe woonwijk met ongeveer 800 woningen. In de wijk komt veel variantie: van huur tot koop, van rijwoningen en appartementen tot ruime twee onder één kappers en vrijstaande woningen. Achter de schermen zijn we al hard bezig met de voorbereidingen. Omdat we snappen dat je erg nieuwsgierig bent, vertellen locatiemanager Paul en gebiedseconoom Joep je graag alles over de laatste ontwikkelingen en de voorlopige planning.

image alt

Werkzaamheden en planning

In juni 2023 is het bestemmingsplan voor Buitenplaats Brielle vastgesteld. Paul vertelt: ‘Er is toen een aantal bezwaren ingediend die momenteel behandeld worden door de Raad van State. We verwachten dat ze hier dit jaar nog uitspraak over doen. Als dit voor ons positief uitvalt, kunnen we beginnen met de realisatie van de wijk.’ Joep gaat verder: ‘Achter de schermen zijn we al wel druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden. Denk aan het verstevigen en laten inzakken van de grond en inrichting van de bouwplaats. Ook werken we aan het aanleggen van de infrastructuur, waaronder de (bouw)wegen en leidingen, die essentieel zijn voor de verdere ontwikkeling van de buurt.’ Verder werd er de afgelopen tijd samen met de gemeente, de stedenbouwkundige en de architect hard gewerkt aan een beeldkwaliteitsplan. Paul: ‘Dit vormt de basis voor het ontwerp van de wijk én de woningen. Het eerste schetsontwerp is af en wordt de komende periode verder uitgewerkt naar een definitief ontwerp. Als het zover is delen we natuurlijk de beelden op de website.’

image alt

Een groen geheel

Bij de ontwikkeling van Buitenplaats Brielle staat toekomstbestendigheid centraal, legt Joep uit. ‘Dat betekent dat de woningen duurzaam worden gebouwd en de buurt zo ontworpen is dat ze zowel tegen hevige regen als droogte bestand is.’ Zo houden waterbeheersystemen regenwater zoveel mogelijk vast in de wijk voordat het wordt afgevoerd. Dit draagt bij aan een duurzame en klimaatbestendige woonomgeving. Maar dat is nog niet alles. Paul: ‘Samen met de gemeente en een ecoloog buigen we ons momenteel over het inrichtingsplan van de openbare ruimte, dat de inrichting van het openbaar gebied bepaalt. Met veel water en groen, zowel bestaand als nieuw aangelegd, wordt Buitenplaats Brielle straks een heerlijke plek om te wonen voor zowel mens als dier.’

Blijf op de hoogte

Zie jij jezelf wel wonen in deze overwonderend mooie woonbuurt? Meld je dan snel aan! Zo blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom dit project.

 

Paul, locatiemanager

Paul is als locatiemanager naast de afspraken die met de gemeente en samenwerkingspartners worden gemaakt, verantwoordelijk voor de algehele voortgang van het project en de woningontwikkeling.

Joep, gebiedseconoom

Joep is als gebiedsecoom onder andere verantwoordelijk voor de coördinatie van het bouwrijp maken van het bouwterrein, zodat de aannemer er in de toekomst kan bouwen. Denk aan het aanbrengen van voorbelasting en het aanleggen van bouwwegen, kabels, leidingen en rioleringen. Ook coördineert hij het aanleggen van het openbaar gebied in de wijk.

  Neem contact op
  Lees meer over de planning